E1 door in het beker toernooi

20-10-2013

Zaterdag 19-10 moesten de mannen van E1 voor een bekerwedstrijd in Emmeloord aantreden tegen Flevo Boys. De loting van de KNVB had E1 gekoppeld aan Flevo Boys E3 dat in dezelfde Hoofdklasse speelt als Olympia E2 en daar op een verdienstelijke 4e plek staat.

Helaas zat nu onze keeper Martijn in de ziekenboeg en was Duncan een weekendje weg. E1 ging dan ook met een krappe selectie naar Emmeloord waarbij Thijmen, keeper van E2, de plek onder de lat innam van Martijn. E2 nog bedankt voor het uitlenen van jullie keeper ondanks dat jullie ook een bekerwedstrijd hadden.

Op het pupillen veldje begon om 10:00 uur de wedstrijd. Binnen 5 minuten was het 0-1 voor E1 door een mooie aanval waarbij Ruben B met een soort halve volley de bal net langs de goede kant van de paal schoot. Zeven minuten later was het weer raak. Met een mooie bal over de keeper van Justin werd het 0-2 en na weer zeven minuten werd een strakke voorzet van Ruben W door een speler van Flevo Boys in eigen goal geschoten, 0-3.

Het leek allemaal heel makkelijk te gaan maar E1 speelde niet zijn beste wedstrijd. Kwam dit door het kleine pupillen veld waarop we voetbalden waardoor de ruimtes erg klein waren? Was er toch sprake van wat onderschatting? Of was de vorm erg gewoon even niet? Hoe dan ook op het kleine veld kwamen we teveel in de duels terecht die Flevo Boys te vaak won omdat ze feller waren. In de rust werd er dan ook op gehamerd om vooral de duels te gaan winnen dan kwam het voetbal van zelf wel.

De tweede helft begon en van een feller E1 was geen sprake. Er werd zo geknoeid dat Flevo Boys binnen de kortste keren 1-3 kon maken. Even later ging het helemaal fout een misverstand leidde tot een eigen doelpunt, 2-3. Flevo Boys rook bloed en ging nog feller spelen. Echter liet E1 het niet toe dat Flevo Boys de 3-3 kon maken. E1 begon een versnelling hoger te spelen. Opeens waren er wel een aantal vloeiende combinaties, het kan dus wel! Flevo Boys kwam meteen in de problemen en na opnieuw een vloeiende combinatie gooide Justin de bal voor de pot waarbij opnieuw een speler van Flevo Boys de bal in eigen goal schoot 2-4. E1 ging door en even later maakte Bram een mooi doelpunt door de bal over de keeper te schieten 2-5. In het restant van de wedstrijd liet E1 de teugels weer vieren. Flevo Boys kon weer aan aanvallen denken wat een paar hachelijke momenten voor onze goal opleverde. Vlak voor tijd maakte Flevo Boys door slecht verdedigen van onze kant de 3-5 en daar bleef het dan ook bij.

De scheidrechter floot af en een draak van een wedstrijd was gelukkig afgelopen. Het resultaat geldt en E1 gaat dan ook door naar de volgende ronde in het beker toernooi. Volgende week gaat de competitie weer verder. Opnieuw zal E1 dan afreizen naar Emmeloord om dan te gaan sparren met Flevo Boys E1. Dat wordt een pittige tegenstander en er zal dan wel uit een ander vaatje getapt moeten worden om 3 punten naar Hasselt mee te nemen.