De eerste competitiewedstrijd

11-9-2014

En daar stonden onze mannen: Lars, Justin, Niels, Tim, Ruben, Kaj, Bas, Wouter en Duncan. Negen stoere mannen op de vroege ochtend op zaterdag 6 september. Het was tien over half acht. Terwijl de meeste ouders de slaap nog uit hun ogen wreven, maakten de heren al lawaai voor tien. Ze hadden er duidelijk zin in. Kwart voor acht reden we weg. Hasselt uit, op weg naar het Veluwse Heerde. Na een half uur reden we het terrein op van voetbalvereniging SEH. De kleedkamers bevonden zich in de catacomben van de accommodatie. Het was wel even oppassen geblazen om niet je hoofd te stoten aan de betonnen rand bij het aflopen van de trap. Na het omkleden was het tijd voor de warming up. Terwijl de meeste ouders genoten van een heerlijk bakje koffie renden de jongens zich al in het zweet.

Na drie gewonnen partijen voor de beker werd dit de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2014-2015. Leuk om eens in een andere regio te zijn ingedeeld. De sfeer was goed en de verwachtingen waren hoog gespannen.

Het spel kon beginnen. De start was goed. Na zes minuten rukte Niels op links, richting goal. De bal was van hem. Niets kon hem meer tegenhouden. Via een fraai schot schoot hij de 1-0 in het net. Dat was een goed begin. Olympia was de competitie goed begonnen. Maar al gauw verbleekte het spel van ons E1. De passes waren niet scherp. De tegenstander kon vaak gemakkelijk de bal onderscheppen. Ook aan snelheid kwamen we tekort. Er werd te traag gereageerd, stonden niet altijd tactisch op de goede plek. Kortom, het liep niet. Wat was er aan de hand? Waren de mannen te laat naar bed gegaan? Hadden ze allemaal naar de Voice gekeken? Of was een virus in aantocht waardoor de spieren gewoonweg niet meer wilden. Het kon dan ook niet uitblijven. Aan het eind van de eerste helft scoorde SEH. De stand was 1-1. Gelukkig was het snel daarna pauze. Benni sprak de jongens bemoedigend toe. Het moest en kon echt beter.

Duncan begreep het. Hij scoorde fraai, na een mooie combinatie. Het was 2-1. We stonden weer voor. Maar SEH liet zich niet onbetuigd. Het werd gaandeweg de tweede helft een spannende wedstrijd. Vooral toen Heerde de stand op 2-2- bracht was de spanning te snijden. Het eindsignaal van de scheidsrechter klonk dan ook als een bevrijding. De uitslag was een eerlijke weergave van de wedstijd. De eerste wedstrijd van de competitie was achter de rug. Het eerste punt was binnen.