Dames Olympia'28 na 5 wedstrijden nog ongeslagen!

12-10-2016

De spanning en zenuwen waren op de gezichten te zien. De dames waten er al een hele dag mee bezig. Deze avond moest er alles gegeven worden om de 3punten in Hasselt te houden. Trainer Bos had een stevige, energieke basis opgesteld waardoor het zelfvertrouwen groeiden van de dames. Na een goede start in de 4e klasse zou dit de 5e wedstrijd worden die gespeeld werd met een nieuw team en nieuwe trainers.

De aftrap tegen Staphorst was snel. Direct de druk op hun achterhoede, zodat duidelijk werd dat de dames ervoor gingen vechten. Het begon direct met lange ballen, waardoor de dames van Olympia even goed op scherp gezet werden, maar de dames van olympia bleven goed druk zetten en dat werd beloond. Na een perfecte voorzet van Sippie Boudeling krijgt ,de net teruggekeerde Elisabeth Selderhuis van een enkelblessure, de bal voor de voeten en krijgt hem precies in de rechter kruising. 1-0 na 3 minuten. Het tempo ligt hoog en Sippie Boudeling neemt de bal mee en krijgt hem perfect in de hoek. 2-0 in 10 minuten tijd. Staphorst komt snel terug en maakt de 2-1 waardoor er goed en snel gevoetbald moet worden. De dames halen alles uit de kast om verder te gaan. Het samenspel is goed en onderling stimuleren de dames elkaar omdoor te gaan. Yvonne Kompanje-Doorn, Dunja Mekkelholt en Manuela Prins proberen alle ballen weg te houden in de achterhoede. Samen spelen zij een geweldige wedstrijd. Er worden genoeg meters gemaakt, want de dames zijn erg aan elkaar gewaagd. Wat er daarna allemaal gebeurde konden we zelf ook niet helemaal volgend, maar na een korte tijd was de stand 3-3... Vervolgens klonk het fluitsignaal voor rust.

Een goede peptalk in de rust van trainer Bos en de dames konden weer met opgeheven hoofd het veld op.

De tweede helft word er van beide kanten direct druk uitgeoefend, maar Olympia gooit er een schepje boven op en zit in een hogere versnelling dan Staphorst om door te gaan. De spanning stijgt volop aan de lijn. De dames in het veld krijgen kans na kans. Laura Zieleman, Nandie Veldmanen Wendy Bos lopen en schieten zo vaak mogelijk de bal maar de voorhoede om door te komen. De dames kouwen, Michelle Kouwen enDenise Kouwen, zetten het middenveld op slot zodat de voorhoede kansen kunnen creëren. Na een schot van Elisabeth Selderhuis op de paal zit voor haar de wedstrijd erop maar valt Laura Zielman geweldig in die zelfs nog een paar goede kansen had. Na enige tijd over en weer gespeeld te hebben viel daar het beslissende doelpunt gescoord door Michelle Kouwen4-3!

Het fluitsignaal was iets waar iedereen op wachtte op het moment dat er gefloten werd was iedereen opgelucht. De dames hadden de punten in hasselt weten te houden. Iedereen heeft boven niveau gespeeld en laten zien dat de dames goed mee kunnen draaien in de 4e klasse. De dames moeten scherp blijven want zaterdag staat er op 10:30 een wedstrijd thuis op het programma tegen Tollebeek/Nagele, dus vol goede moed op naar zaterdag.