Dames 1 kraakt KHC!

25-3-2015

Zaterdag 21 maart 2015 Het was 11.58 en de wedstrijd tegen KHC was begonnen. De dames van Olympia zette druk en daar was gelijk de 0-1 van Chantal Dunnink. Vlak na het doelpunt deed Kylee van Loon een voorzet op Sanne ten Kate, maar helaas, Sanne mist de bal. Na een paar minuten gespeeld te hebben ziet Elisabeth Selderhuis een kans, maar de vlagger vlagt voor buitenspel. KHC maakt geen kans tegen Olympia in de eerste paar minuten, het spel wordt gespeeld op de helft van KHC.

Elisabeth maakt een lange afstand schot die via de keeper terecht komt bij Sanne die hem vervolgens ver weg schiet, mmm, speel je voor KHC Sanne ten Kate?

Op een gegeven moment was er een corner voor Olympia, maar voordat die genomen werd door Chantal Dunnink, kreeg Sanne ten Kate gedoe met de keepster van KHC, “Bitch Fight”. Het leek op een opstootje, maar die werd al snel gesust. Toen de bal terug kwam van de corner bij Chantal, deed Chantal een poging op doel, waarbij Kylee van Loon de bal binnenliep, de 0-2! Scheids, wat doet u nu?? Haast? Gewoon even normaal gaan fluiten nu, Elisabeth stond helemaal geen buitenspel! (al voor de duizendste keer!!)

Er werd even lekker over getikt door de dames uut Hasselt, waarna er een steekbal van Chantal werd gegeven op Elisabeth. Elisabeth loopt op het doel af maar schiet recht op de keeper. Het had inmiddels al 0-4 kunnen wezen maar helaas. Een paar minuten later valt de 0-3 dan toch, Elisabeth Selderhuis schiet in de korte hoek, 0-3! Denise Kouwen valt ook erg op in deze wedstrijd, ze zit er lekker in, Denise loopt op de keeper af, geen verdediger houd haar tegen, ze doet een poging op het doel maar schiet helaas net naast. De keepster van KHC schiet uit, en de bal komt in de voeten van Dunja Mekkelholt, Dunja schiet naar Denise en Denise loopt weer richting het doel van KHC en schiet op het doel, maar helaas hij gaat over.

Er was nog maar een kwartier gespeeld en het staat al 0-3 voor Olympia. Er was even een tikkie takkie spel tussen Dunja, Denise en Chantal, Dunja loopt door en schiet op het doel, maar recht in de handen van de keepster. In de 19e minuut was dan toch echt de eerste redding van Jenni Aarniva, onze keepster. Maar als snel pakt Olympia het weer op en was de bal weer in bezit van de dames uut Hasselt. Jaël v/d Berg loopt op de keepster af maar schiet ook in de handen van de keepster van KHC. Denise gaf op een gegeven moment een mooie bal op Chantal, waardoor Chantal de bal voor kon geven op Elisabeth waarna Elisabeth de bal in het doel kon tikken, hier is de 0-4!

De dames spelen heerlijk hun eigen spel waarna er een corner plaatsvond voor Olympia. Elisabeth neemt deze corner, onverwachts kwam de bal bij Sanne terecht, die hem vervolgens net naast schoot. Vlak daarna zegt Chantal opeens: “Dunja! Ik ben even weg!”, Chantal had dorst en vond dat ze wel even er uit mocht lopen. Na dat Chantal even wat was wezen drinken floot de scheids weer voor buitenspel, terwijl er daarvoor niet gevlagd werd, scheids? Waarvoor zijn er vlaggers.. Rond de 26e minuut vonden er een aantal kansen plaats, Elisabeth mist, Sanne mist, Kylee mist. Jammer! Maar dan toch, Kylee van Loon schiet uiteindelijk in ’t hoekje en daar is de 0-5!

Niet veel daarna gaf Dianne Schelhaas een voorzet, Kylee kopt mis en Jaël schiet uiteindelijk over. In de 31e minuut geeft Denise een steekpass op Elisabeth en zij maakt de 0-6!

1 minuut later en het is weer raak, Elisabeth zet de 0-7 op haar naam. Manuela Prins schreeuwt over het veld: ‘Doe is even rustig! We passen niet meer op het scorebord!’

Een paar minuten later, in de 34e minuut, speelt Elisabeth de keepster uit en is het 0-8.

De scheids fluit alweer voor buitenspel zonder dat er gevlagd werd, maar geen paniek, we staan dik voor. Jolien Knol zorgt er voor dat Jenni Aarniva nog een beetje in het spel blijft, ze geeft een paar keer wat terugspeelballen. In de 38e minuut is het weer raak, Jaël v/d Berg ziet een kans, en ze maakt hem, de 0-9!!!

Nog 5 minuten op de klok en dan is de eerste helft voorbij. Chantal probeert door 2 man heen te komen maar gaat niet gebeuren volgens de speelsters van KHC, corner voor Olympia. Chantal neemt de corner en de bal komt bij Denise terecht. Ze doet een poging op het doel maar helaas, de 0-10 moet nog even op zich wachten. In de 42e minuut is het dan toch raak, door een goede assist van Chantal Dunnink op Jaël v/d Berg en daar is hij dan wel, de 0-10!!!

Net voor de rust vind de 2e redding van Jenni Aarniva plaats, netjes meid! En met 0-10 als stand gaat Olympia met een goed gevoel de kleedkamer in.

Tijdens de rust wordt er vrij weinig besproken, want de dames voetballen uitmuntend goed. Er vinden twee wissels plaats. Jenni gaat voetballen en Chantal gaat voor het eerst in haar voetbalcarrière op het doel staan. Ook komt Manuela Prins naar haar blessure weer het veld op, en Dianne Schelhaas neemt plaats op de bank. 

Het was 12.56 en de dames begonnen aan de tweede helft. 1 minuut na het fluitsignaal is het al raak. Elisabeth schiet en het is 0-11!

Een paar tellen later krijgt Jenni de bal en schiet helaas recht op de keepster van KHC. De bal komt terug bij Elisabeth en gaf hem voor, maar helaas de bal wil maar niet in het doel, Jenni Aarniva kopt over. De dames spelen weer heerlijk hun spel en voetballen lekker door. Op een gegeven moment gaf Jaël v/d Berg een voorzet op Sanne ten Kate, maar de bal wordt net naast het doel geschoten. In de 52e minuut werd er een mooie bal gegeven van achter door Kylee op Manuela, Manuela schiet de bal op het doel, maar de bal kwam bij Sanne terecht, Sanne schiet net naast. KHC vind het strafschopgebied toch nog te vinden maar Chantal is er mooi op tijd bij, ze schiet de bal voor het eerst in haar carrière fantastisch uit. KHC heeft in de tweede helft meer momenten aan de kant van Olympia maar onze verdediging, Dunja Mekkelholt, Jolien Knol en Martine Wursten lijken wel een ijzeren muur, KHC komt er niet door heen. In de 58e minuut ziet Dunja een kans, loopt mooi door de speelsters van KHC heen maar schiet helaas over. 1 minuut later is het toch weer raak, Kylee van Loon schiet op doel en het is 0-12!

Niet veel later scoort Elisabeth de 0-13. Olympia is weer op dreef en ze weten het doel weer te vinden. Manuela ziet haar kans ook, en slide op het alle laatste moment en schiet net tegen de keepster aan. De dames spelen weer heerlijk over waarna Dunja de bal speelt op Jaël, Jaël loopt zich vrij en schiet hem voor, Manuela raakt de bal maar gaat naast. Jaël v/d Berg speelt een heerlijke wedstrijd. Denise Kouwen krijgt op een gegeven moment de bal bij de middellijn en loopt vanaf daar naar het doel van KHC maar schiet helaas op de paal. Dat is verdorie al de derde keer dan er op de paal wordt geschoten deze wedstrijd. De bal gaat naast en de keepster van KHC schiet uit, maar toen ging het mis voor KHC, de bal komt bij de voeten van Elisabeth terecht en scoort de 0-14.

In de 74e minuut schiet Chantal de bal naar Martine Wursten, Martine op Jaël, Jaël geeft voor op Sanne ten Kate, en Sanne geeft een prachtig schot maar de keepster zit er tussen, jammer Sanne! In de 77e minuut gebeurd er iets wat nog niet is voorgekomen in ons team. Denise verdedigd goed en sliding op de bal voor de KHC speelster weg. Toen ze weer opstond raakte ze per ongelijk een tegenstander. De KHC-speelster en Denise krijgen mot, maar aanvoerder Dunja Mekkelholt komt er tussen en de scheids stuurt de KHC-speelster van t veld, 5 minuten afkoelen voor jou!!!

1 minuut na deze happening valt de bal in de voeten van Jenni Aarniva, ze loopt richting het doel, en scoort haar eerste doelpunt! voor Olympia, het is 0-15!!!

Niet veel later loopt Dunja weer door richting het doel van KHC, helaas een verdediger van KHC onderschept de bal. Er werd weer heerlijk gespeeld en mooi tikkie takkie voetbal tussen Jenni Aarniva en Denise Kouwen, Denise gaf de bal voor maar de bal kwam terecht in de handen van de keepster. Nog 6 minuten op de klok. Denise Kouwen kreeg de bal, speelt een paar dames van KHC uit en schiet de 0-16!!!! er in.

Nog een paar minuten spelen de dames hun eigen spel maar er vielen geen doelpunten meer. Eindstand 0-16! Bedankt KHC voor deze wedstrijd. 

De volgende wedstrijd WVF VR1 – Olympia’28 VR1 staat op de planning komende zaterdag 28-03-2015 om 11.30 op Sportpark De Weide Steen.