Collectieve off-day tegen Swift'64

09-5-2022

Wedstrijdverslag Swift'64 thuis (7 mei 2022)

Op zaterdag 8 mei mocht Olympia’28 in eigen huis aantreden tegen Swift’64 uit Swifterbant. De heenwedstrijd in oktober 2021 eindigde destijds in een 2-3 overwinning voor de mannen van Hans Roeland.

De wedstrijd van zaterdag was compleet anders. Afgezien van de eerste 10 minuten was Olympia’28 de onderliggende partij en was het Swift wat de wedstrijd domineerde. In die 10 minuten kwam er voor Olympia’28 ook nog een tegenslag in de vorm van een blessure van Ruben Willems, waardoor hij vroegtijdig de strijd moest staken. De eerste kans in de wedstrijd was nog voor Oympia’28, maar het schot van Brian Snijder miste precisie en vloog hoog over het doel van Menno Seinen.

Zoals eerder gezegd was het daarna Swift’64 wat de regie van de wedstrijd overnam. Aanval na aanval ging richting het doel van Luuk Dorland, die weer wedstrijdfit was na enkele weken afwezigheid. Gelukkig voor Olympia’28 hadden de voorwaartsen van Swift’64 het vizier ook niet helemaal op scherp, en die ene keer dat het wel zo was, was daar Patrick Reuvekamp om een bal van de lijn te halen om een zekere 0-1 te voorkomen. Uiteindelijk kreeg Olympia’28 voor rust wel de deksel op de neus. In de 41e minuut was het eerst Bas van Spronsen die Dorland wist te verschalken en nog geen 2 minuten later was er een ziedend schot van Leon Snijders die via de onderkant van de lat over de lijn stuiterde. Zodoende moest Olympia’28 vlak voor rust 2 doelpunten incasseren en ging het de kleedkamer in met een 0-2 achterstand.

In de tweede helft probeerde Olympia’28 het spelbeeld te kantelen. Er werd beter gecombineerd en meer de aanval gezocht dan in de eerste helft. Toch was het Swift’64 wat uiteindelijk de score uit wist te breiden naar 0-3. In de 60e minuut was het Thim Verhoeven die Dorland opnieuw kansloos liet. Hans Roeland greep hierop meteen in en voerde een tweetal wissels door in de hoop nog iets te kunnen forceren. Die hoop werd nog een klein stukje groter toen Snijder in de 67e minuut aan mocht leggen voor een vrije trap op een kleine 25 meter van het doel. Zijn inzet was te machtig voor Seinen en vloog in de verre kruising: 1-3. Olympia’28 zette hierna verder aan en ondanks dat het spel verre van goed was, kreeg het wel kansen. Helaas voor de groenwitten allemaal zonder resultaat.

Er werd uiteindelijk nog wel gescoord, maar dit doelpunt kwam te laat. Een vrije trap diep in blessuretijd aan de rechterzijde van het veld werd voor het doel gegooid door Bram Haasjes. In het strafschopgebied was het wederom Snijder die de bal wist aan te raken en zodoende Seinen voor de tweede keer deze middag wist te passeren: 2-3.

Bij een alles of niets poging in de allerlaatste seconden van de wedstrijd was het zelfs Dorland die zich nog meldde in het strafschopgebied van Swift’64, maar helaas leverde de vrije trap die daarop volgde niets op en bleef de stand steken op 2-3.

Dinsdag 10 mei krijgt Olympia’28 al weer de kans om deze kater weg te spelen. Om 19:30 uur zal er afgetrapt worden in Elspeet tegen de plaatselijke voetbalvereniging.

Opstelling Olympia’28:
Dorland; Hamstra, Holthof, Westra ('63 Bartelds), Haasjes; Holtland, Roosken (’83 Laarman), Reuvekamp (’63 H. v.d. Berg); Willems (’10 Finke), v.d. Belt, Snijder

Foto's wedstrijd (gemaakt door Jan Bruins):
Alle foto's van deze wedstrijd staan in het fotoalbum op deze website