Beltona competitie Olympia 28 < 21 jaar

04-6-2014

ENSCHEDE –Zaterdag 31 mei is Olympia ’28 voor het eerst in de geschiedenis van de club met een jeugdelftal < 21 afgereisd naar Enschede voor de eindronde van de Beltona Beloften Competitie 2013/2014.

Eindtoernooi Beltona competitie Olympia’28 < 21 jaar
ENSCHEDE –Zaterdag 31 mei is Olympia ’28 voor het eerst in de geschiedenis van de club met een jeugdelftal < 21 afgereisd naar Enschede voor de eindronde van de Beltona Beloften Competitie 2013/2014. Dit als bekroning voor het sterke optreden in de gespeelde voorrondes het afgelopen seizoen. Door één overwinning, een tweetal gelijke spelen en een enkele nederlaag op het eindtoernooi heeft de jeugdploeg uit Hasselt de beloftencompetitie met een voldaan gevoel afgesloten.

De Beltona Competitie is een beloftencompetitie in de regio Noordoost Nederland waarin spelers tot en met 21 jaar voetbalervaring opdoen in wedstrijden op een hoger niveau. Ontwikkeling van talent staat centraal. 40 teams worden ingedeeld in regionale poules, waarna er aan het einde van het seizoen een finaledag voor de 16 hoogst geklasseerde elftallen in Enschede wordt georganiseerd. Een knappe prestatie dat Olympia hier ook aan deel heeft mogen nemen.  

Met een mix van talenten uit de elftallen Olympia B1, A1, 2e en 1e heeft Olympia < 21 in de periode september 2013 - april 2014 een verdiende gedeelte 1e plaats behaald (6 wedstrijden - 12 punten) in de voorrondepoule met als tegenstanders Alcides, Meppel en IJVV. In de eindronde op 31 mei werd Olympia gekoppeld aan gerenommeerde ploegen als Quick ’20 (winnaar eindtoernooi), Rohda Raalte en JVC Dedemsvaart. Zowel Quick ’20 (1-1) en Rohda Raalte (0-0) eindigen in een gelijk spel, de wedstrijd tegen JVC werd nipt met 1-0 verloren. In de afsluitende wedstrijd tegen Noordscheschut is vervolgens het toernooi op een waardige wijze afgesloten met een 1-0 overwinning.

Alles overziend hebben de talenten uit Hasselt zich prima kunnen meten met amateurverengingen in de regio die veelal toch op een hoger niveau acteren. Door de jeugdigheid kan de huidige samenstelling van de beloftenploeg van < 21 nog jaren mee. Het seizoen 2014/2015 wordt dan ook met veel vertrouwen tegemoet gezien. Dit met als uiteindelijke doel om te slagen in het eerste elftal van Olympia ’28, voor meerderen behoort dit zeker tot de mogelijkheden!