Bekeravontuur Olympia 4 stokt tegen SVZ 2

29-3-2018

Het bekertoernooi nadert zijn climax en Olympia 4 is nog in de race. Samen met het derde en zesde elftal uit Hasselt zijn er drie Olympia teams die strijden om eremetaal. De vorige bekerwedstrijd werd gewonnen in Idskenhuizen tegen VVI en deze donderdagavond staat er een reis gepland naar Zeijen. Iets boven Assen wacht SVZ 2 op onze komst. Lichtpuntje deze avond is dat onze razende supporter Johan Zigterman aanwezig is om de Hasselters naar de overwinning te schreeuwen.

Direct vanaf de aftrap zien we dat het een moeilijke avond gaat worden. Na een minuut bolt het netje al in het voordeel voor de thuisploeg. Gert verliest de bal waarna Tiemen en Elwin mis tasten. Twee aanvallers gaan op doelman Gert Jan af en spelen dit simpel uit. De eerste klap is uitgedeeld en moet Olympia te boven zien te komen. SVZ krijgt nog wat mogelijkheden, maar echt gevaarlijk wordt het na de openingsgoal niet meer. Olympia daarentegen probeert het heft in handen te nemen.

Dit leidt niet direct tot grote kansen, maar SVZ heeft het zo moeilijk dat ze de Olympianen meerdere malen onreglementair moeten afstoppen. Met name Gert is degene die de klappen moet incasseren. Meerdere malen wordt er met gestrekt been ingegaan en de scheidsrechter doet er niks tegen. De leiden wisselt de rotte appel en die mag gaan douchen. Na deze actie zien we geen gestrekte benen meer, maar er wordt nog wel zo nu en dan doorgelopen en met elleboogjes gezwaaid. Toch komt Olympia om gelijke hoogte. Er waren al wat gevaarlijke momenten, maar vlak voor rust controleert Richard de bal en geeft de assist op Vincent. Als echte spits rond die koel af en kan men rusten met een 1-1 stand.

Na de rust wordt de wedstrijd op de kop gezet. De thuisploeg zet even aan en Olympia krijgt het wat moeilijk. Daarbij moet gezegd worden dat er enige fortuin en persoonlijke fouten bij komen kijken. Het duurt namelijk niet lang of SVZ loopt uit naar een 3-1 voorsprong. Bij de 2-1 tasten Elwin en Danie mis waardoor de buitenspeler kan profiteren. De 3-1 is dan wel een keer goed uitgespeeld. De linksbuiten krijgt de bal, trekt naar binnen en haalt verwoestend uit.

Het wordt tijd om orde op zaken te stellen. SVZ denkt de buit binnen te hebben, maar Olympia probeert de rug te rechten. Makkelijk wordt het niet, maar gelukkig weet de scheidsrechter iets vaker de fluit te vinden in de tweede helft. Na een handsbal krijgt Olympia dan ook een penalty mee. Colin gaat achter de bal staan en rond uiterst beheerst af. De aansluiting is er, nu nog erop en erover.

Met een 3-2 stand komt Rik in het veld en gaat Wouter naar de zijkant. Binnen enkele minuten lijkt dit een gouden ingreep te zijn. Elwin geeft de bal mee aan Rik die vervolgens Vincent diep stuurt. Zijn tweede doelpunt van de avond lijkt in de maak, maar via de paal komt de bal bij Rik voor de voeten. Nog geen twee minuten in het veld en Rik zet de 3-3 op het scorebord. De spanning is terug en men is aardig aan elkaar gewaagd.

In de resterende 20 minuten krijgt SVZ eigenlijk geen kansen meer, wel wordt de thuisploeg af en toe gevaarlijk. De betere mogelijkheden zijn voor Olympia in de slotfase van de wedstrijd. Met een beken balletje lijkt Franklin de Olympianen eindelijk op voorsprong te zetten, maar weer voorkomt het houtwerk een doelpunt. Richard doet nog een poging en Vincent schiet van net buiten de zestien. De penalty’s zitten eraan te komen en de scheidsrechter staat op punt om af te fluiten. In deze laatste seconden valt dan alsnog het doek voor Olympia 4. Colin werkt de bal weg die aan de zijkant bij een middelvelder van SVZ terecht komt. Deze peert de bal op zijn beurt weer weg. Met een grote boog door de lucht valt deze inzet precies onder de lat het doel in. Gert Jan wordt hierbij gehinderd door de spits, maar de scheidsrechter ziet het niet helemaal. Iets waar die de hele wedstrijd last van had.

Door dit late doelpunt verliest Olympia dus de wedstrijd en is het bekertoernooi ten einde. De gelukkigste heeft in dit geval gewonnen, maar gezien het spelbeeld is dit niet geheel terecht. Olympia speelde ook niet goed, maar zorgde voor strijd en passie. De uitploeg had beter uitgespeelde doelpunten en meer veldoverwicht. Helaas telt dat niet in de voetballerij en wint het team dat de meeste doelpunten maakt. Wat rest is de competitie die weer vergaat op zaterdag 7 april met een uitwedstrijd tegen SCN 2 in Nieuwlande.