Alternatief in regionale minicompetitie

29-1-2021

Als de voetbalcompetitie niet wordt hervat, ligt er voor het eerste elftal van Olympia’28 een regionaal alternatief klaar. Met 5 andere verenigingen zal dan onderling een mini-competitie gespeeld worden. De tegenstanders zijn: SC Rouveen, VHK (Sint Jansklooster), SVN’69 (Nijeveen), Vitesse’63 (Koekange) en SVM (Marknesse).

De KNVB heeft nog altijd een scenario liggen om de competities in het amateurvoetbal te hervatten. Er wordt dan een halve competitie gespeeld, waarbij de reeds gespeelde wedstrijden meetellen. De uiterlijke datum waarop dan weer gevoetbald moet worden is vastgesteld op 10 april. De voetbalbond neemt in de week van 9 februari een definitief besluit over het doorgaan van de competities.

VHK en SCN’69 hebben samen het initiatief genomen voor het regionale alternatief in geval dat de competities niet worden hervat. Egbert Lassche, teammanager van VHK, zegt hierover: “Er is niet gekeken in welk district of klasse de clubs op dit moment spelen, maar wel naar de geschiedenis van de clubs. De zes clubs hebben in de laatste decennia een behoorlijke onderlinge historie opgebouwd.” Hij spreekt hierbij van ‘echte dorpclubs’.

De KNVB heeft akkoord gegeven voor het alternatief in geval van stilleggen van de competities. Voorwaarde voor de mini-competitie is wel dat er in mei weer vriendschappelijk gevoetbald mag worden. De mini-competitie zal bij doorgang in mei en (eventueel) juni plaatsvinden.

Foto: Olympia'28 - SC Rouveen, september 2020 (fotograaf: W. Poelhekken)