AFGELAST: Olympia'28 - VV Hulshorst

22-1-2019

IJs en weder dienende speelt Olympia’28 komende zaterdag de eerste thuiswedstrijd na de winterstop. Het wordt afwachten, gezien de weersvoorspellingen, of er zaterdag überhaupt gevoetbald kan worden. Zoals zo vaak na de winterstop begint het dan echt te winteren. Olympia’28 ontvangt zaterdag voor de dertiende competitiewedstrijd de vv Hulshorst uit de gelijknamige plaats. Het is de return van 3 november vorig jaar. In Hulshorst boekte Olympia’28 een 0-4 overwinning. Op een koude zaterdagmiddag werd het voor Olympia’28 toen de tweede overwinning van het seizoen. Na een eerste helft zonder doelpunten scoorden de Hasselters in de tweede helft vier maal. Grote man was Jeffrey van de Belt die driemaal scoorde, het vierde doelpunt kwam op naam van Bertus Finke.

Hulshorst staat na 13 wedstrijden op een 10e plaats met 16 punten uit 13 wedstrijden en een doelsaldo van -5 (17-22). Het team van trainer Martijn Kuis is een team waar Olympia’28 zeker rekening mee moet houden en niet mag onderschatten ondanks de simpele overwinning uit. Het is een team dat qua nederlagen op een 3e plaats staat. Men liep slechts 3x tegen een nederlaag op. Alleen ZAC en Zwolsche Boys met elk 2 nederlagen deden het wat dat betreft beter. Hulshorst is wel de koploper in gelijke spelen met 7 stuks en men boekte 3x een overwinning.Het is dan ook niet verwonderlijk dat men afgelopen zaterdag met een 1-1 gelijkspel van het veld stapte in de wedstrijd tegen DSV’61. Na afloop van de wedstrijd waren er geen juichkreten te horen of juichgebaren te zien. Beide ploegen konden ook onmogelijk tevreden zijn met het 1–1 gelijkspel. DSV had veel eerder de trekker moeten overhalen en zodoende de volle winst moeten pakken, terwijl Hulshorst een heel matige indruk achterliet deze middag, volgens de DSV’61 correspondent.

Olympia’28 liet zich zaterdag de kaas van het brood eten door bij Hatto Heim met 3-0 te verliezen. Ondanks het vele balbezit kon men het overwicht niet in doelpunten uitdrukken en zoals dat dan zo vaak gaat, als je zelf niet scoort dan doet te tegenstander dat wel en zo ook in Hattem. Door dit resultaat zakte het team van Jarrisch Keizer 1 plaats en staat nu 7e met 17 punten uit 12 wedstrijden en een doelsaldo van +4 (25-21). Met één wedstrijd minder gespeeld is het verschil met Hulshorst één punt. Het is dus zaak om de wedstrijd zaterdag in winst om te zetten om ook de aansluiting met de kop van de middenmoot te behouden en niet verder weg te zakken. De ranglijst is uiteraard niet de graadmeter waar men naar moet kijken. De focus ligt op de vorm van de dag en het geven van strijd en passie! De ploeg van Keizer kan zichzelf een enorme dienst bewijzen door de thuiswedstrijd zaterdag winnend af te sluiten. 

Benieuwd of dat lukt, kom dan naar sportpark ’t Hoenbroeck waar de aftrap om 14.30 uur is maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.