ACV lacht het laatst tegen Olympia 4

04-12-2017

Het is een belangrijke dag voor Olympia 4. De reis gaat naar Assen om te spelen tegen ACV 5. De Hasselters hebben drie punten meer dus dat zegt al genoeg. Het is een heuse zes-punten-wedstrijd. In de ijzige kou met ijspegels aan de neus wordt er ver van de kleedkamers en bewoonde wereld afgetrapt in Assen.

Door de kou blijft iedereen goed in beweging, maar niet op de manier waardoor men aanspeelbaar is. Het spel gaat over en weer, beide ploegen zijn aardig aan elkaar gewaagd. De grote kansen zijn in de eerste helft op één hand te tellen. ACV krijgt er twee waarvan er eentje uit een corner goed wordt ingeschoten. De vingertoppen van Robbin brengen redding. De tweede mogelijkheid is ook voor Robbin die oog-in-oog komt met de aanvoerder. Verder blijft het bij een aantal afstandsschoten en voorzetten van ACV, maar geen gevaar.

Olympia krijgt ook een paar kansen, waarvan de grootste meteen raak is. Richard komt vanuit de punt zich aanbieden. Roept om de één-twee met Gert aan te gaan, maar stuurt de laatste man met een magnifieke schijnbeweging het bos in. Alleen voor de doelman maakt hij geen fout en zet de voorsprong op het scorebord. Op een aantal voorzetten en afstandsschoten na is ook Olympia verder niet gevaarlijk. Er gaat aan beide kanten genoeg mis en het is een rommelige wedstrijd. Zaak om daar in de tweede helft iets aan te doen.

Als snel blijkt dat de tweede helft een heel stuk levendiger is dan de eerste helft. ACV zet meer druk en met meer mensen. De Olympianen moeten hierdoor achteruitlopen en komen er niet direct uit. Robbin kan zijn doel nog leeg houden door een afstandsschot met zijn vingertoppen via de paal naast te tikken, maar even later is het toch raak. Vanuit een moeilijke hoek en langs drie mensen wordt een afgeslagen voorzet toch in het doel gewerkt. Het staat gelijk en Olympia heeft niet echt de beste papieren.

Toch rechten de Hasselters de rug en gaat men weer proberen te voetballen. Ondanks dat ACV meer dreiging laat zien is het toch Olympia dat weer de leiding neemt. Gerrald slingert de bal voor het doel die bij Richard terecht komt. Hij heeft voldoende tijd om die bal om een meter of 10 van het doel snoeihard tegen de touwen te werken. De voorsprong is er weer en deze keer moet die vast gehouden worden. Maar Al snel is het weer gelijk. ACV krijgt een, waarschijnlijk onterechte, vrije bal net buiten de zestien. De scheidsrechter was hen goed gezind. Deze bal werd er direct ingeschoten en Robbin was kansloos.

Weer was het gelijk en voetballend wilde het niet echt voor Olympia. Wel werd er gestreden voor iedere meter, iets dat ook zeker niet onbelangrijk is in het voetbal. Hierdoor kreeg Colin de mogelijkheid een balletje terug te leggen vanaf de achterlijn, maar dit werd doorzien. Ook mocht dezelfde Colin een vrije trap nemen, die de keeper kon tegenhouden. Toen was het de beurt aan Gerrald. Hij dacht als anderen het niet doen, dan doe ik het zelf. Vanaf de zijkant kreeg hij de bal, dribbelde op richting zestien en loste zijn schot richting de verre hoek. De keeper voelde alleen een koude rilling langs zijn wangen gaan en Olympia stond weer op voorsprong.

Nu moest de wedstrijd uitgespeeld worden en dat moest ook wel te doen zijn. ACV bleef drukken op de Hasselter verdediging, maar met man en macht en gevaar voor eigen leven werd er verdedigt. Rik moest een aanslag van de buitenspeler van ACV verwerken en kreeg hiervoor een vrije trap tegen. De reden hiervoor was dat een eigen spel verantwoordelijk was voor de aanslag en de ACV’er hierin meenam. Olympia bleef nog op voorsprong staan, maar niet lang. Vanaf de zijkant kwam er weer een voorzet welke op miraculeuze wijze middels een volley werd binnen geschoten.

Weer moest Olympia opzoek naar de voorsprong en deze kansen kwamen er ook. Tweemaal kreeg Richard de kans, maar beide kansen wist hij niet te verzilveren. En zoals bekende voetbalwetten zeggen gaat het tegen je spreken. Voor het eerst komt ACV op voorsprong en met nog enige minuten te spelen is er geen tijd meer om nog punten mee naar huis te nemen. Het blijft 4-3 voor ACV en zo is het de thuisploeg die het laatst lacht. Volgende week is er weer een thuiswedstrijd en wel tegen MSC/Amslod 2. Het begint om 12:30 uur op ons allerbekende sportpark ’t Hoenbroeck.