Voorbeschouwing VV Hattem - Olympia'28

17-9-2019

Komende zaterdag 21 september gaat de competitie van start voor het seizoen 2019/2020. Voor Olympia’28 staat er een uitwedstrijd op het programma in Hattem tegen de plaatselijke vv Hattem. Olympia’28 begint met een sterk gewijzigde en verjongde selectie aan dit nieuwe seizoen. Afscheid werd er genomen van Gerrit Zekveld, Roy Kuik, Kevin Veger, John Sanders, Wesley Pestman en Matthan Admiraal. Ook assistent-trainer Michel Zweverink verliet Olympia’28. Voor hem in de plaats is Hasselter Patrick Scherpenkate gekomen, die hiervoor actief was bij de JO17-1 en het zesde elftal.  Nieuw in de selectie voor dit seizoen zijn: Nigel Smit (WVF), Koen Holthof (SC Genemuiden), Jan Koedijk, Julian Zuidema, Ryan Hamstra en Bas Roosken uit de eigen jeugd en Marc van Dieën, Lars Reijnen, Stan Roosken en Lars Bartelds die allen eerder deel uit maakten van de selectie. Veel wijzigingen dus.

In diverse oefenwedstrijden, o.a. tegen DESZ en OZC, liet men zien dat er potentie in deze selectie zit. In het bekertoernooi is Olympia’28 inmiddels uitgeschakeld. Tegen 3e klasser Mariënberg boekte men een 3-1 overwinning middels doelpunten van 2x Jeffrey van de Belt en een doelpunt van Jan Koedijk. In de 2e wedstrijd bij 4e klasser CSV’28 was men niet bij de les en werd men getrakteerd op een 3-0 nederlaag om de laatste poulewedstrijd, afgelopen zaterdag bij 4e klasser VSW-Windesheim, met een 2-0 overwinning af te sluiten. Erik van der Kolk en Stan Roosken zorgden voor de doelpunten. CSV’28 dat alle drie de bekerwedstrijden won gaat door in het bekertoernooi.

Het team van trainer Jarrisch Keizer, die aan zijn derde seizoen bij Olympia’28 begonnen is, kan zich dan ook volledig op de competitie richten zoals dat zo mooi genoemd wordt. Te beginnen komende zaterdag in Hattem, dan gaat het weer om het echie en draait alles weer om de punten, het klassement en periodetitels. vv Hattem was het vorig seizoen de laatste tegenstander in de competitie en nu dus de eerste. Op 25 mei j.l. won Olympia’28 met 1-3 door doelpunten van Jeffrey van de Belt 2x en Kevin Veger. Voor Hattem scoorde Wesley Richardson de eretreffer. Ook het team van trainer Hans Roeland, die aan zijn 4e seizoen bij vv Hattem begonnen is, werd in de beker uitgeschakeld. Bij 4e klasser Veluwse Boys verloor men met 3-1 en thuis tegen 3e klasser vv Hellendoorn liep men tegen een 3-5 nederlaag op. Afgelopen zaterdag won men thuis de laatste poulewedstrijd met 6-0 van 4e klasser EZC’84. Bij de rust was het nog 0-1 maar tegen tien man in de tweede helft kende Hattem geen problemen meer met EZC’84. Voor de wedstrijd van komende zaterdag zeggen deze uitslagen natuurlijk niets. Beide teams beginnen aan een nieuw seizoen en ook bij de vv Hattem zal er, met twaalf nieuwe overschrijvingen, zeer waarschijnlijk een heel ander team staan dan in het vorige seizoen. Of de zoektocht van Hans Roeland naar de juiste samenstelling al is gelukt zal zaterdag moeten blijken. Olympia’28 gaat in ieder geval voor eenzelfde resultaat als op 25 mei. Jarrisch Keizer zal met zijn team ook beter wil presteren dan in het afgelopen seizoen wat met een 10e plaats wel teleurstellend genoemd mocht worden. Uitgangspunt moet zijn, gezien de kwaliteit in de selectie, meedoen om de prijzen. Zaterdag maar mee beginnen en wij gaan er dan ook vanuit dat ons vlaggenschip scherp aan de aftrap van deze nieuwe competitie staat. Voor Keizer en zijn manschappen brengt dit nieuw seizoen weer nieuwe kansen en wij wensen ze daarin veel succes!!

Benieuwd of de start met winst wordt afgesloten, kom dan naar “Sportpark het Achterveen”, Konijnenbergerweg 2-C, 8051 CC Hattem waar de aftrap om 14.30 uur is maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.