WEDSTRIJD JO17-1

Aankomende wedstrijden

Uitslagen

Team - Olympia28 JO17-1

Terugblik Kampioensverhaal Olympia’28 JO17-1

22-10-2020

In de najaarscompetitie 2019 is Olympia’28 JO17-1 de trotse kampioen geworden in de hoofdklasse. Een prestatie van formaat waar met vreugde aan terug wordt gedacht. Met de trainersstaf wordt teruggeblikt op het seizoen. De staf bestaat uit trainer-coach Marco van Dijk, de veldtrainers Marc van Dieën en Lars Bartelds en leider/grensrechter Henk Huisman.

Aanloop competitie
De basis voor het huidige seizoen is een jaar eerder al gelegd. De JO17-1 spelers van die lichting zijn gepromoveerd van de 1e klasse naar de hoofdklasse, waarna er aanvulling is gekomen van een minimaal zo’n sterke lichting uit JO15-1. Dit ruime aanbod van JO17-1 kwalitatief vaardige spelers leidde bij de selectiesamenstelling tot hoofdbrekens. Uiteindelijk is besloten de competitie in te gaan met een brede selectie bestaande uit 1 keeper en 16 veldspelers. Met aanvullend 2 bonusspelers als flexkrachten, die beurtelings meetrainden en hun vaste wedstrijden speelden in JO17-2.

In de voorbereiding op de competitie werd duidelijk dat er muziek in de ploeg zat. Zo werd er gespeeld tegen hoger spelende ploegen, de 17-1 teams van Berkum, Urk en ‘d Olde Veste’54. Ook al werd er niet gewonnen, als ploeg werd er wel ervaren wat nodig is om te groeien. Helemaal doordat met het terugkijken van opgenomen videomateriaal (Urk) leermomenten goed zichtbaar werden.

Competitie
Verbetering was nodig in de wetenschap dat JO17-1 werd ingedeeld bij een aantal competitieploegen die ook kwaliteit hebben, o.a. met de 17-1 teams van DESZ, Genemuiden, De Weide, FC Meppel, Germanicus en Hoogeveen. Speelronde 1 begon weinig hoopgevend voor JO17-1 met een 4-1 uitnederlaag bij buurman Genemuiden JO17-1. Dat kwam hard aan, maar met de nodige dosis veerkracht rechtten de heren uit Hasselt hun rug, waarna de overwinningen aaneen werden geregen.

Kampioenschap
Op zaterdag 14 december 2019 stond het kampioensduel op het programma uit bij DZOH JO17-2. De heren van O17 werden bij opkomst op het veld met vuurwerk begroet door de meegereisde supporters uit Hasselt. Er werd zakelijk met 0-3 gewonnen, een resultaat dat nodig was om met 27 punten uit 11 wedstrijden de 1e plaats én titel te bemachtigen. Na afloop werden de talenten van O17 hartelijk ontvangen op de parkeerplaats van Olympia’28, in de kantine én op het hoofdveld waar O17 ter huldiging samen met het 1e het veld op mocht lopen. ´s Avonds werd met de ploeg bij één van de spelers thuis het kampioensfeest gevierd, wat voor een aantal door is gegaan tot de late (vroege) uurtjes in het centrum van Hasselt.

Sleutel tot succes
Talent gekoppeld aan rolduidelijkheid per speler en vaste teampatronen hebben van JO17-1 op het veld een lastig te kloppen ploeg gemaakt. Onderlinge concurrentie in een brede selectie heeft het beste bij meerdere spelers naar boven gehaald. Belangrijk is daarnaast de samenwerking met de teams van JO17-2 en JO19-1 geweest. Voor behoud van wedstrijdritme deden hier wekelijks gemiddeld 2 spelers mee vanuit de JO17-1. Je zit immers op voetbal om te spelen en niet om alleen de bank warm te houden. Buiten het veld hebben de sponsoren Prins Transport Hasselt, Kontento.eu en Multigym Hasselt een belangrijke rol gehad bij het organiseren van activiteiten.

Impact coronacrisis
In februari 2020 startte JO17-1 in de promotiepoule richting de divisie. Doordat alle competities in maart van dit jaar zijn stilgelegd, is dit verhaal snel geëindigd na 4 speelrondes. In mei zijn de trainingen weer opgestart om toch het jaar 2019/2020 op een goede manier met elkaar af te sluiten.

Komend seizoen
Het afgelopen seizoen is gestart met de ambitie om presteren hand in hand te laten gaan met plezier, met als achterliggend doel zoveel mogelijk spelers door te laten stromen richting het volgende seizoen. Dit is gelukt met als gevolg dat circa de helft volgend jaar uitkomt in de JO19-1 en de andere helft nog een jaar in JO17-1 mag uitkomen; wederom op hoofdklasse-niveau.